زادك في بيتك من نصائح وتوجيهات وفوائد مختلفة والأهـــــم سهلة لتوفيرالجهد و الوقت للاخت المسلمة نرجوا أن يكون قيما ومرجعا لنا جميعاً

الخميس، 24 نوفمبر 2011

كفتة السردين.. طريقة جديدة من مطبخي




 
 المكونات
ثلاثة حبات بطاطس مصلوقة  بملح و مقطعة على شكل انصاف دوائر
كاس صغير  روزعادي
سمك السردين الكمية حسب الرغبة منزوع العظام والقشر والزعانف اي الهبرة فقط
انا استعملت كيلوا تقريبا
توم ثلاثة رؤس
قزبر ومعدنوس 
ملعقتين مركز الطماطم
ملعقتين زيت المائدة
قطعتين حامض مرقض او المصير

التوابل: 
القليل من  ملح إبزار فلفل أحمر كامون و سكنجبير وزعفران أو ملون صناعي  الهريسة و الزعتر  حسب الرغبة
نخلط التوابل مع باقي العناصر للحصول على صوص
اما  السردين فيطحن  ثم
نخلطه مع نصف كمية الصوصاو الصلصة  المحصل عليها مع اضافة الروز



وفي اناء قابل للفرن نضع ملعقتين من الصوص المتبقي ثم نضع انصاف البطاطس  ونضع بين كل نصفين مقدار من السردين وباقي الطريقة مع الصور



 في الوسط نضع الكمية المتبقية من السردين  وفوقها قطع الحامض او الفلفلة الحار  وما تبقى من الصوص بعد ان اضفا اليه القليل من الماء والى الفرن






هناك تعليقان (2):

  1. المقادير: سمك سردين بصل - توم- طماطم - فلفل -ليمون توابل كمون والتتبله السحريه وزيت وملح
    الطبخ: ونقطع الخضار شرايح
    السردين
    تعرفي انها حلوه لما تدوسي على بطنها كده وماتلقيهاش طريه وبطنها بايظه
    بعدين نفرد السردين على الصينه
    ونحط علها التتبيله والتوم
    وبعدن نرص عليها الخضار الي احنا قطعناها
    وبعدين نحط علها زيت ونحطها في الفرن
    ونقدمها مع السمك المقلي
    والرز الاحمر البسمتي والسلطه
    وسلطه الطحينه
    وبالهنا والشفا

    ردحذف
  2. مشكورة اختي على الوصفة كثيرا أحب السمك

    ردحذف

Teacup Heart